← Terug naar Nieuws

Wie is SEM

SEM is als Stichting Evangelisch Meldpunt hét netwerk van alle deelnemers, professionals en vrijwilligers die willen bijdragen aan veiligere kerken en organisaties binnen de volle breedte van de evangelische beweging.

Onze Missie

SEM is in het leven geroepen om leidinggevenden te ondersteunen in betrouwbaar en transparant leiderschap en slachtoffers recht te doen bij grensoverschrijdend gedrag. 

Wij, het bestuur, zijn dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. O.a. een bestuurslid met aandachtsgebied Voorlichting en PR.

Waarom zou je dit willen doen?

We kunnen je helaas geen betaalde functie aanbieden als bestuurslid. Wel krijg je van ons een onkosten- en reisvergoeding. 

Waarom zou je wel bij ons willen aanschuiven? Omdat je bij SEM veel kunt betekenen voor anderen. En omdat je deel mag zijn van een organisatie waar allemaal mannen en vrouwen aan mee werken die met overtuiging en veel betrokkenheid zich inzetten voor onze missie. Er zijn ook mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en meer bestuurlijke ervaring op te doen.

Ook wij als SEM-bestuurders voelen ons sterk betrokken. Niet alleen op wat we doen als stichting, maar ook op elkaar. Wij doen onze taken, maar we nemen net zo goed de tijd om eens een goed gesprek met elkaar te hebben en ook gezellig samen te eten. 

Hoeveel tijd?

Kun je een SEM-bestuurslid zijn naast je gewone baan of als je al een redelijk volle agenda hebt? Ja hoor! Wij schatten dat je niet meer dan twee a vier uur per week hoeft uit te trekken voor ons. We hebben als bestuur zes tot acht vergaderingen per jaar. Deze proberen we afwisselend digitaal en op locatie (meestal midden van het land) te houden. Ook zijn er vier tot zes live bijeenkomsten per jaar met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers.

Welke verantwoordelijkheden heb je?

Op het moment zijn er als bestuurslid voorlichting twee medewerkers aan te sturen. Één iemand die de algemene vragen en zaken afhandelt en één persoon die gemeenten specifiek adviseert op gebied van preventie en ten tijde van een situatie die speelt in een gemeente.

Verder is er aandacht te geven aan de inhoud van de website. En zo nu en dan is er ook contact met christelijke media om (vaak onder enige tijdsdruk) te reageren op actualiteit. Jij bent dan eerste aanspreekpunt.

Op het moment sturen we geregeld een nieuwsbrief uit naar deelnemers en belangstellenden via Mailchimp. Deze artikelen staan overwegend ook op de nieuwspagina van de website. Voor het redigeren en opstellen van artikelen hebben we budget.

Er zijn gesprekken gaande tussen de besturen van verschillende andere kerkelijk meldpunten om op het onderdeel voorlichting ook meer samen te gaan werken. Er is al een begin gemaakt door een gezamenlijke website te starten; veiligekerk.nl welke inmiddels in beheer is door een eigen stichting en ook fondsen hiervoor werft.

Heb je meer tijd en energie over dan kan je in deze rol je bijvoorbeeld ook bezig houden met een social media strategie en/of uitbreiden van een media netwerk.

Interesse? 

Lijkt deze rol je interessant of ken je iemand die goed bij SEM zou passen in deze rol?

Neem dan contact op met onze voorzitter, Tom Vroon via [email protected] of bel met 06 20247806